OM CURLY GIRL


B L O O M Y   C U R L 
Dine krøller vil blomstre som aldrig før!

Det svært at sige Curly Girl-metoden uden at nævne den engelske stifter Lorraine Massey. Lorraine Massey har gennem hendes mange år på bagen som frisør, stiftet bekendtskab med det krøllede hår. Lorraine erfarerede, at krøllerne udtørrede og krusede ved brug af sulfat- og silikoneholdige produkter. Da ingredienserne har tendens til at rense håret for dets naturlige olier, og efterlade hårstående med hinde omkring.


CG-metoden er udviklet til krøllet hår – krøller har en helt anden struktur i hårstråene end glat hår. Det gør, at krøller ofte kruser eller ”frizzer”, fordi hårstråene generelt er mere udfordret af natur end glat hår. Hvilket betyder, at krøller ofte har brug for en helt anden form for pleje og vedligeholdelse for eksempel færre hårvask, lavere varmetemperaturer og en masse fugt. Ifølge CG-filosofien bør man helt undgå følgende ingredienser; sulfater, silikone, udtørrende alkohol, voks og mineralolier. Idet der menes, at ingredienserne fratager hårets dets naturlige, sunde og beskyttende olier. I stedet bør man benytte rensende produkter, der vasker håret rent uden at fratage dets naturlige olier. Derved vil håret bibeholde dets naturlige glans og få tilført fugt og pleje.

Vi har gjort det nemt og overskueligt for dig at overholde CG-metoden. Vi har nemlig udviklet en komplet CG-serie, der indeholder både plejeprodukter og stylingprodukter.
Hele serien er godkendt af CG-metoden og indeholder kun ingredienser, som er CG-godkendt. Vores produkter strider derfor ikke imod metoden eller indeholder sulfater, silikone, udtørrende alkohol, voks eller mineralolie – du kan med ro i sjælden prøve BLOOMY CURL.

CG-metoden kan variere alt efter, hvor meget der ønskes at pleje det krøllede hår.
Med vores komplette serie får du 6 simple og grundlæggende trin, som vi guider dig igennem nedenunder.

1. Co-wash/Low-poo 1-2 gange ugentligt
Normalvis anvendes en shampoo til at rense håret for affaldsstoffer, snavs og fedt. I CG-metoden benytter man i stedet en såkaldt vaskebalsam eller low-poo shampoo til at rense håret. Vask håret i 1-2 gange ugentligt med en vaske co-wash eller low-poo. Skånsomt renes håret for snavs og affaldsstoffer, uden at håret fratages dets naturlige fugt og produktion af talg. Massér med fingerspidserne co-wash eller low-poo ind i hovedbunden (eventuelt kan der i stedet bruges en massagebørste). Det er ikke nødvendigt at massere co-wash eller low-poo ind i spidserne - det sørger skummen for, når håret bliver skyllet med vand. (Se Low-poo shampoo her)

2. Plejebalsam
Tag ikke fejl af værdien af en balsam. Ofte regner man ikke balsamen for megen mere, end at den primært gør håret let at rede ud. Men en god plejende balsam er meget mere end det. Balsam bruges til at lukke hårståene og indkapsle håret med fugt og beskyttelse. Derudover bidrager den til at filtre håret ud. Massér balsammen ind i længderne og spidserne for at tilføre hårstråene fugt, næringsstoffer og glans – Du kan med fordel bruge en bredtakket kam for at få en mere jævn fordeling af balsammen. Lad balsammen sidde i et par minutter, inden håret skylles. (Se plejebalsam her)
TIP: Vi anbefaler vores krøllekam til at fordele hårkuren i længderne og spidserne. Bonus ved brug af krøllekammen er, at du samtidig reder dit hår skånsomt igennem. (Se krøllekam her)

3. Tør håret skånsomt
Når du skal tørre dit hår efter hårvask, er det vigtigt at gøre det skånsomt for at undlade, at håret bliver frizzy og kruset. I stedet for at bruge et almindeligt håndklæde, anbefales et håndklæde lavet af microfibre, bambushåndklæde eller en bomulds t-shirt. Med de anbefalede håndklæder eller t-shirt klemmes vandet ud af håret, så håret skånes mest muligt. (Se microfiber håndklæde her)


4. Leave-in hårolie min. 1 gang ugentligt
Mindst en gang ugentligt anbefaler vi at bruge et leave-in produkt - det fortrukne er efter wash-day. Det baseres på, at håret aldrig kan blive mættet i for meget fugt, næringsstoffer og glans – Så skal håret virkelig forkæles, så kan en god hårolie give håret et helt nyt liv. Påfør en lille mængde olie i håndfladerne og kram olien i håndklædetørt eller tørt hår. Det vil sige, at olien skal krammes i længderne og spidserne, inden håret enten tørres eller styles. (Se hårolie her) 

5. Hårstyling
Efter håret er blevet renset og vasket, er håret klar til det essentielle trin i CG-metoden - styling. Valg af stylingprodukt afhænger ofte af den enkelte Curly Girl. Det væsentlige ved stylingen er, at krøllerne bliver samlet og fremhæver krøllernes naturlige struktur. Her anbefales vores saltvandsspray for at opnå ekstra struktur, og vores krøllecreme for at samle og booste krøllerne. Spray en tilpas mængde saltvandsspray i hårrødderne og længderne. Massér med fingerspidserne saltvandssprayen godt ind i hårrødderne for at skabe volume og struktur. (Se saltvandsspray her) 
Efterfølgende påfør en tilpas mængde krøllecreme i dine håndflader og kram håret op. Krøllerne bliver fikseret og samlet. (Se krøllecreme her)

6. Hårtørring
Har du behov for at tørre håret yderligere eller give håret mere løft, kan du føntørre håret efter saltvandssprayen og krøllecremen. Det er vigtigt at have føntørreren på lav varme eller kold luft, og du kan med fordel bruge en diffuser.